chorotaxia.gr, poleodomia.gr chorotaxia.gr, poleodomia.gr chorotaxia.gr, poleodomia.gr chorotaxia.gr, poleodomia.gr
 
 
 
 
Τα Νέα μας

19-07-2022 Επιστολή για την τροποποίηση του οργανογράμματος του ΥΠΕΝ

Ο ΣΕΜΠΧΠΑ απέστειλε στο ΥΠΕΝ επιστολή με αίτημα την τροποποίηση του οργανογράμματος του Υπουργείου όσον αφορά την ειδικότητα του/της προϊστάμενου/ης της Γενικής Διεύθυνσης Χωρικού Σχεδιασμού.

Δείτε την επιστολή εδώ.


18-07-2022 Υπόμνημα ΣΕΜΠΧΠΑ για το Σχέδιο Νόμου για την περιβαλλοντική αδειοδότηση κλπ.

Ο ΣΕΜΠΧΠΑ απέστειλε στο ΥΠΕΝ υπόμνημα κατά τη διαβούλευση του Σχεδίου Νόμου με τίτλο: «Διατάξεις για την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, των περιβαλλοντικών επιθεωρήσεων και την προστασία του περιβάλλοντος, επείγουσες δασικές, χωροταξικές και πολεοδομικές διατάξεις, θέσπιση πλαισίου για την ανάπτυξη των Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων, αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και ζητήματα κυκλικής οικονομίας».

Δείτε το σχετικό υπόμνημα εδώ.


21-06-2022 Συζήτηση στη Βουλή για το Σχέδιο Νόμου για τον εκσυγχρονισμό της αδειοδοτικής διαδικασίας ΑΠΕ

Ο ΣΕΜΠΧΠΑ προσκλήθηκε και συμμετείχε στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για τη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου με τίτλο: «Εκσυγχρονισμός της Αδειοδοτικής Διαδικασίας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας – Β’ Φάση, Aδειοδότηση Παραγωγής και Αποθήκευσης Ηλεκτρικής Ενέργειας, Πλαίσιο Ανάπτυξης Πιλοτικών Θαλάσσιων Πλωτών Φωτοβολταϊκών  Σταθμών και Ειδικότερες διατάξεις για την Ενέργεια και την Προστασία του Περιβάλλοντος»

Δείτε το σχετικό υπόμνημα εδώ.


16-06-2022 Athens Urban Age Forum

Ο ΣΕΜΠΧΠΑ και τα μέλη του έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν στο Athens Urban Age Forum, που θα εξερευνήσει τη βιωσιμότητα της πόλης και τις προκλήσεις που αυτή αντιμετωπίζει, την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022, στο Σεράφειο, Πειραιώς 144, Αθήνα, στις 18.30 μ.μ.


14-06-2022 Προκήρυξη μεταπτυχιακού προγράμματος

Το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης (ΤΜΧΑ) της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος, προκηρύσσει, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, την εισαγωγή μεταπτυχιακών φοιτητών και φοιτητριών στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο «Χωρικός Σχεδιασμός για Βιώσιμη και Ανθεκτική Ανάπτυξη». Το Πρόγραμμα λειτουργεί στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης από το ακαδημαϊκό έτος 2018-19 και είναι χωρίς τέλη φοίτησης.


Γενική Συνέλευση ΣΕΜΠΧΠΑ, 03/06/2022

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 17 του Καταστατικού, η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΜΠΧΠΑ θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαΐου 2022 και σε περίπτωση μη απαρτίας στις 3 Ιουνίου 2022 και ώρα 18:30 μ.μ. με τηλεδιάσκεψη μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

26-05-2022 Αγγελία για θέση εργασίας

Τεχνική Εταιρεία Μελετών στην Αθήνα, αναζητά Πολεοδόμο/Χωροτάκτη Μηχανικό ΑΕΙ με τουλάχιστον τριετή εμπειρία.

Απαιτούμενα προσόντα: Συμμετοχή σε πολεοδομικές /χωροταξικές μελέτες (π.χ. ΣΧΟΑΠ, ΓΠΣ,ΕΣΧΑΣΕ, ΕΠΣ, ρυμοτομικά σχέδια εφαρμογής κα.), γνώση πολεοδομικής νομοθεσίας, άριστη γνώση σχεδιαστικών προγραμμάτων (π.χ. AUTO-CAD, GIS, κ.α.), άριστη γνώση αγγλικής γλώσσας.

Αποστολή βιογραφικών: getimisp@gmail.com  


20-05-2022 Αγγελίες για 2 θέσεις εργασίας

Αγγελίες για 2 θέσεις εργασίας, ενός Πολεοδόμου-Χωροτάκτη και ενός Πολεοδόμου-Χωροτάκτη-GIS Expert στην εταιρεία Π. Γκοιμίσης & Συνεργάτες Α.Ε.

Δείτε περισσότερα εδώ και εδώ.


10-05-2022 Υπόμνημα ΣΕΜΠΧΠΑ για το Σχέδιο Νόμου του ΥΠΕΝ για τον εκσυγχρονισμό της αδειοδοτικής διαδικασίας ΑΠΕ

Ο ΣΕΜΠΧΠΑ απέστειλε στο ΥΠΕΝ υπόμνημα για το Σχέδιο Νόμου με τίτλο: «Εκσυγχρονισμός της Αδειοδοτικής Διαδικασίας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας – Β’ Φάση, Aδειοδότηση Παραγωγής και Αποθήκευσης Ηλεκτρικής Ενέργειας, Πλαίσιο Ανάπτυξης Πιλοτικών Θαλάσσιων Πλωτών Φωτοβολταϊκών  Σταθμών και Ειδικότερες διατάξεις για την Ενέργεια και την Προστασία του Περιβάλλοντος»

Δείτε την επιστολή εδώ.


Ανακοίνωση Ταμείου

Παρακαλούνται τα μέλη του Συλλόγου να επικοινωνήσουν με τον Ταμία για να ενημερωθούν για τυχόν οφειλές τους.


Ενημέρωση Φορέων του Δημοσίου

Το ΔΣ παρακολουθεί συστηματικά την διαδικασία τροποποίησης των Οργανισμών, Φορέων του Δημοσίου, με σκοπό να διασφαλίσει την ενσωμάτωση θέσεων για του Μηχανικούς Χωροταξίας Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Προκειμένου να διευκολύνει την είσοδο στην αγορά εργασίας των μελών, το ΔΣ ενημερώνει σε περιοδική βάση τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α & Β βαθμού, σχετικά με το προφίλ, τις σπουδές και τις επαγγελματικές δεξιότητες του Μηχανικού Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης.


Ανακοινώσεις θέσεων εργασίας

Σχετικές ανακοινώσεις πραγματοποιούνται μέσω του Newsletter του Συλλόγου.

 
site created and hosted by