chorotaxia.gr, poleodomia.gr chorotaxia.gr, poleodomia.gr chorotaxia.gr, poleodomia.gr chorotaxia.gr, poleodomia.gr
 
 
 
 
 
 
 
Ο Σύλλογος

Ο Σύλλογος Ελλήνων Μηχανικών Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΣΕΜΠΧΠΑ) δημιουργήθηκε το 1998 και αποτελεί το συλλογικό όργανο έκφρασης των Μηχανικών της Ειδικότητας.

Στόχος του ΣΕΜΠΧΠΑ είναι η καλύτερη δυνατή ανταπόκριση στις διαμορφούμενες ανάγκες των μελών του κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους.

Ειδικότερα, βασική επιδίωξη του Συλλόγου είναι:

- η συμβολή στη συνεχή βελτίωση του χωρικού σχεδιασμού στη χώρα,

- η συστηματική ενημέρωση των μελών για θέματα επιστημονικού ενδιαφέροντος σχετικά με θέματα χωροταξίας, πολεοδομίας και ανάπτυξης, τοπικού, εθνικού, ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, μέσω ανακοινώσεων και ηλεκτρονικών ενημερωτικών δελτίων, καθώς και η καθιέρωση μιας περιοδικής ενημερωτικής έκδοσης με θέματα Χωροταξίας- Πολεοδομίας- Ανάπτυξης,

- η ενημέρωση σχετικά με την προσφορά εργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και η βελτίωση της διείσδυσης της Ειδικότητας στην αγορά εργασίας και η διευκόλυνση του επαγγελματικού προσανατολισμού των νέων Μηχανικών της Ειδικότητας κατά την είσοδό τους στην αγορά εργασίας,

- η προώθηση της ενσωμάτωσης των Μηχανικών της Ειδικότητας στο σώμα των Ελλήνων Μηχανικών, η ενεργοποίησή τους και η ανάληψη πρωτοβουλιών,

- η παρέμβαση για την προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου, όταν και όπου αυτό απαιτείται.

Ο Σύλλογος προκειμένου να ανταποκριθεί κατ ελάχιστο στους παραπάνω στόχους με τρόπο οργανωμένο και συστηματικό έχει δημιουργήσει αυτή την ηλεκτρονική σελίδα.

   
Τα Νέα μας

Ζητείται από την DROMOS Consulting Μηχανικός Χωροταξίας για απασχόληση σε Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια. 3ετής τουλάχιστον εμπειρία σε συναφή θέματα θα αποτελέσει σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα.

Αποστολή βιογραφικών σημειωμάτων: hr@dromosnet.com

Πληροφορίες στο τηλ.: 210 6844044.

Ζητούνται μηχανικοί χωροταξίας, πολεοδομίας & ανάπτυξης για απασχόληση σε εκπόνηση μελετών Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων και άλλων μελετών χωρικού αντικειμένου από τη σύμπραξη «Χωρομετρία Σύμβουλοι Μηχανικοί - Κωνσταντίνος Λαλένης».

Με δεδομένη την διασπορά των μελετών σ´ όλη την Ελλάδα, δεν υπάρχει αρχική δέσμευση για την έδρα ή τον τόπο εργασίας των υποψηφίων. 

Αποστολή βιογραφικώνklalenis@gmail.com 

Πληροφορίες:
Κωνσταντίνος Λαλένης
Δρ. Πολεοδόμος-Συγκοινωνιολόγος, Καθ. ΤΜΧΠΠΑ
τηλ. 6977 334175

Ο ΣΕΜΠΧΠΑ συμμετείχε στη διαβούλευση για το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με τίτλο «Σπίτι μου – στεγαστική πολιτική για τους νέους, αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας για κοινωνική κατοικία και άλλες διατάξεις», αποστέλλοντας κείμενο θέσεων-παρατηρήσεων.

Δείτε την επιστολή εδώ.

Ζητείται μηχανικός χωροταξίας, πολεοδομίας & ανάπτυξης για πλήρη ή μερική απασχόληση σε εκπόνηση μελετών Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων για την περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου.

Περίοδος απασχόλησης: 8 - 15 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης.

Άμεση διαθεσιμότητα. Μισθός ανάλογα των προσόντων και της εμπειρίας.

Πληροφορίες:
Μανόλης Βερίγος
τηλ. 2810 286028
emverigos@geodev.gr

Το περιοδικό Planning Practice and Research πρόκειται να αφιερώσει ένα ειδικό τεύχος στην Ελλάδα, ειδικότερα σε θέματα σχεδιασμού του χώρου.

Αρχισυντάκτης του περιοδικού είναι ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Delft κ. Vincent Nadin και προσκεκλημένοι συντάκτες του ειδικού τεύχους ο Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ευάγγελος Ασπρογέρακας και ο Ομότιμος Καθηγητής του ΕΜΠ κ. Λουδοβίκος Κ. Βανσεχόβεν.

Δείτε την πρόσκληση υποβολής άρθρων εδώ.

 
site created and hosted by