chorotaxia.gr, poleodomia.gr chorotaxia.gr, poleodomia.gr chorotaxia.gr, poleodomia.gr chorotaxia.gr, poleodomia.gr
 
 
 
 
 
 
 
Ο Σύλλογος

Ο Σύλλογος Ελλήνων Μηχανικών Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΣΕΜΠΧΠΑ) δημιουργήθηκε το 1998 και αποτελεί το συλλογικό όργανο έκφρασης των Μηχανικών της Ειδικότητας.

Στόχος του ΣΕΜΠΧΠΑ είναι η καλύτερη δυνατή ανταπόκριση στις διαμορφούμενες ανάγκες των μελών του κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους.

Ειδικότερα, βασική επιδίωξη του Συλλόγου είναι:

- η συμβολή στη συνεχή βελτίωση του χωρικού σχεδιασμού στη χώρα,

- η συστηματική ενημέρωση των μελών για θέματα επιστημονικού ενδιαφέροντος σχετικά με θέματα χωροταξίας, πολεοδομίας και ανάπτυξης, τοπικού, εθνικού, ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, μέσω ανακοινώσεων και ηλεκτρονικών ενημερωτικών δελτίων, καθώς και η καθιέρωση μιας περιοδικής ενημερωτικής έκδοσης με θέματα Χωροταξίας- Πολεοδομίας- Ανάπτυξης,

- η ενημέρωση σχετικά με την προσφορά εργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και η βελτίωση της διείσδυσης της Ειδικότητας στην αγορά εργασίας και η διευκόλυνση του επαγγελματικού προσανατολισμού των νέων Μηχανικών της Ειδικότητας κατά την είσοδό τους στην αγορά εργασίας,

- η προώθηση της ενσωμάτωσης των Μηχανικών της Ειδικότητας στο σώμα των Ελλήνων Μηχανικών, η ενεργοποίησή τους και η ανάληψη πρωτοβουλιών,

- η παρέμβαση για την προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου, όταν και όπου αυτό απαιτείται.

Ο Σύλλογος προκειμένου να ανταποκριθεί κατ ελάχιστο στους παραπάνω στόχους με τρόπο οργανωμένο και συστηματικό έχει δημιουργήσει αυτή την ηλεκτρονική σελίδα.

   
Τα Νέα μας

Ο ΣΕΜΠΧΠΑ απέστειλε επιστολή στο ΥΠΕΝ και στο Υπουργείο Εσωτερικών για την αιφνιδιαστική αφαίρεση της ειδικότητας του χωροτάκτη-πολεοδόμου μηχανικού από την ελάχιστη στελέχωση των ΥΔΟΜ, που περιλήφθηκε στον Ν. 5021/2023, μετά από τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή κατά την ψήφιση του εν λόγω νόμου.

Δείτε την επιστολή εδώ.

Η Project4 IKE (www.project4.eu) αναζητά στέλεχος στο πλαίσιο ανάπτυξης της ομάδας της. 

Ζητείται Mηχανικός χωροτάκτης – πολεοδόμος από συμβουλευτική – μελετητική εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη για πλήρη απασχόληση.

Η ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Α.Ε. με έδρα την Θεσσαλονίκη, αναζητεί στελέχη για το τμήμα Χωρικού Σχεδιασμού της εταιρείας.

ΠΟΛΕΟΔΟΜΟΙ-ΧΩΡΟΤΑΚΤΕΣ ζητoύνται από την GIMISIS + ASSOCIATES για πλήρη απασχόληση.

 
site created and hosted by