chorotaxia.gr, poleodomia.gr chorotaxia.gr, poleodomia.gr chorotaxia.gr, poleodomia.gr chorotaxia.gr, poleodomia.gr
 
 
 
 
 
 
Ο Σύλλογος

Ο Σύλλογος Ελλήνων Μηχανικών Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΣΕΜΠΧΠΑ) δημιουργήθηκε το 1998 και αποτελεί το συλλογικό όργανο έκφρασης των Μηχανικών της Ειδικότητας.

Στόχος του ΣΕΜΠΧΠΑ είναι η καλύτερη δυνατή ανταπόκριση στις διαμορφούμενες ανάγκες των μελών του κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους.

Ειδικότερα, βασική επιδίωξη του Συλλόγου είναι:

- η συμβολή στη συνεχή βελτίωση του χωρικού σχεδιασμού στη χώρα,

- η συστηματική ενημέρωση των μελών για θέματα επιστημονικού ενδιαφέροντος σχετικά με θέματα χωροταξίας, πολεοδομίας και ανάπτυξης, τοπικού, εθνικού, ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, μέσω ανακοινώσεων και ηλεκτρονικών ενημερωτικών δελτίων, καθώς και η καθιέρωση μιας περιοδικής ενημερωτικής έκδοσης με θέματα Χωροταξίας- Πολεοδομίας- Ανάπτυξης,

- η ενημέρωση σχετικά με την προσφορά εργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και η βελτίωση της διείσδυσης της Ειδικότητας στην αγορά εργασίας και η διευκόλυνση του επαγγελματικού προσανατολισμού των νέων Μηχανικών της Ειδικότητας κατά την είσοδό τους στην αγορά εργασίας,

- η προώθηση της ενσωμάτωσης των Μηχανικών της Ειδικότητας στο σώμα των Ελλήνων Μηχανικών, η ενεργοποίησή τους και η ανάληψη πρωτοβουλιών,

- η παρέμβαση για την προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου, όταν και όπου αυτό απαιτείται.

Ο Σύλλογος προκειμένου να ανταποκριθεί κατ ελάχιστο στους παραπάνω στόχους με τρόπο οργανωμένο και συστηματικό έχει δημιουργήσει αυτή την ηλεκτρονική σελίδα.

   
Τα Νέα μας

Ο ΣΕΜΠΧΠΑ, σε συνέχεια του ανακοινωθέντος μέτρου στήριξης των πληττόμενων μηχανικών μέσω κουπονιού κατάρτισης, απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών και στο ΤΕΕ με αίτημα την επανεξέτασή του.  

Δείτε την επιστολή εδώ.

Ο ΣΕΜΠΧΠΑ, κατόπιν πρόσκλησης του ΤΕΕ, απέστειλε τους ΚΑΔ των μελών του Συλλόγου που θεωρεί ότι πρέπει να συμπεριληφθούν στους πληγέντες οικονομικά από την πανδημία του κορωνοϊού. 

Δείτε την επιστολή για τους ΚΑΔ εδώ.

Aκολουθώντας τα προβλεπόμενα στην Υπουργική Απόφαση για αναστολή των συνεδριακών εκδηλώσεων, αλλά και συναθροίσεων κοινού, λόγω των εξελίξεων στη χώρα μας αναφορικά με το κορωνοϊό (2019-nCoV) και βέβαια λόγω των έκτακτων γεγονότων των ημερών, η Γενική Συνέλευση του ΣΕΜΠΧΠΑ η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 28/3/2020 αναβάλλεται.
Σε κάθε περίπτωση θα σας ενημερώσουμε εγκαίρως για την ημερομηνία διεξαγωγής της, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν.
 

 

Ο ΣΕΜΠΧΠΑ απέστειλε στο ΥΠΕΝ τις θέσεις του για το Σχέδιο Νόμου "Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας".

Δείτε την επιστολή εδώ.

Σε συνέχεια της «Διαπιστωτικής απόφασης για την υπαγωγή του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 46 του ν. 4485/2017 (Α΄ 114).» (ΦΕΚ 204Β/01-02-2019), και σε τηλεφωνική επικοινωνία που έγινε με τη γραμματεία του ΤΜΧΠΠΑ, όποιος απόφοιτος επιθυμεί να λάβει σχετική βεβαίωση- πιστοποιητικό ισοδυναμίας του διπλώματός του με ενιαίο και αδιάσπαστο τίτλο σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master), στην ειδικότητα του Τμήματος, επιπέδου 7 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων, μπορεί να αποστείλει εντύπως, με e-mail ή με fax  (βλ. στοιχεία επικοινωνίας) μία σχετική αίτηση.

Δείτε το υπόδειγμα αίτησης εδώ.

 
site created and hosted by