chorotaxia.gr, poleodomia.gr chorotaxia.gr, poleodomia.gr chorotaxia.gr, poleodomia.gr chorotaxia.gr, poleodomia.gr
 
 
 
 
 
 
Ο Σύλλογος

Ο Σύλλογος Ελλήνων Μηχανικών Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΣΕΜΠΧΠΑ) δημιουργήθηκε το 1998 και αποτελεί το συλλογικό όργανο έκφρασης των Μηχανικών της Ειδικότητας.

Στόχος του ΣΕΜΠΧΠΑ είναι η καλύτερη δυνατή ανταπόκριση στις διαμορφούμενες ανάγκες των μελών του κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους.

Ειδικότερα, βασική επιδίωξη του Συλλόγου είναι:

- η συμβολή στη συνεχή βελτίωση του χωρικού σχεδιασμού στη χώρα,

- η συστηματική ενημέρωση των μελών για θέματα επιστημονικού ενδιαφέροντος σχετικά με θέματα χωροταξίας, πολεοδομίας και ανάπτυξης, τοπικού, εθνικού, ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, μέσω ανακοινώσεων και ηλεκτρονικών ενημερωτικών δελτίων, καθώς και η καθιέρωση μιας περιοδικής ενημερωτικής έκδοσης με θέματα Χωροταξίας- Πολεοδομίας- Ανάπτυξης,

- η ενημέρωση σχετικά με την προσφορά εργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και η βελτίωση της διείσδυσης της Ειδικότητας στην αγορά εργασίας και η διευκόλυνση του επαγγελματικού προσανατολισμού των νέων Μηχανικών της Ειδικότητας κατά την είσοδό τους στην αγορά εργασίας,

- η προώθηση της ενσωμάτωσης των Μηχανικών της Ειδικότητας στο σώμα των Ελλήνων Μηχανικών, η ενεργοποίησή τους και η ανάληψη πρωτοβουλιών,

- η παρέμβαση για την προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου, όταν και όπου αυτό απαιτείται.

Ο Σύλλογος προκειμένου να ανταποκριθεί κατ ελάχιστο στους παραπάνω στόχους με τρόπο οργανωμένο και συστηματικό έχει δημιουργήσει αυτή την ηλεκτρονική σελίδα.

   
Τα Νέα μας

Επικύρωση αποτελεσμάτων του χωροταξικού - πολεοδομικού διαγωνισμού ιδεών με τίτλο «Τοπικός επαναπροσδιορισμός και παραγωγική επανένταξη  της εξωτερικής απόθεσης του ορυχείου Αμυνταίου».

Δείτε την απόφαση εδώ.

Προκήρυξη διαγωνισμού ιδεών με απονομή βραβείων με τίτλο «Στρατηγική χωροταξική ανάπτυξη της περιοχής της λίμνης Τριχωνίδας».

Δείτε την περίληψη της προκήρυξης εδώ.

Ο ΣΕΜΠΧΠΑ συμμετείχε, κατόπιν πρόσκλησης, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργος Σταθάκης για το πρόγραμμα χορήγησης επενδυτικών δανείων στους ΟΤΑ για την εκπόνηση Τοπικών Χωρικών Σχεδίων.

Δείτε το Δελτίο Τύπου εδώ.

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Μ.Π.Χ.Π.Α. καλεί τα μέλη του σε τακτική Γενική Συνέλευση το Σάββατο 6 Απριλίου 2019, στις 12.00 το μεσημέρι στον Βόλο. Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 στον Βόλο, σε αίθουσα του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Πεδίον ʼρεως, Βόλος) και ώρα 12.00 το μεσημέρι.

Ο Δήμος Λαρισαίων και η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης "ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ" διοργανώνει διήμερο συνέδριο με θέμα: «ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ».

Το 2ήμερο Επιστημονικό Συνέδριο θα υλοποιηθεί στην πόλη της ΛάρισαςΠαρασκευή 15 και Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Λάρισας (ΔΕΥΑΛ), Τέρμα Τυχερού.

Δείτε την πρόσκληση, τη δήλωση συμμετοχής και το πρόγραμμα εδώ. 

Η συμπληρωμένη δήλωση συμμετοχής πρέπει να αποσταλεί στο e-mail του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Απασχόλησης: ota.seminaria@ianap.gr.

 
site created and hosted by