chorotaxia.gr, poleodomia.gr chorotaxia.gr, poleodomia.gr chorotaxia.gr, poleodomia.gr chorotaxia.gr, poleodomia.gr
 
 
 
 
 
 
Ο Σύλλογος

Ο Σύλλογος Ελλήνων Μηχανικών Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΣΕΜΠΧΠΑ) δημιουργήθηκε το 1998 και αποτελεί το συλλογικό όργανο έκφρασης των Μηχανικών της Ειδικότητας.

Στόχος του ΣΕΜΠΧΠΑ είναι η καλύτερη δυνατή ανταπόκριση στις διαμορφούμενες ανάγκες των μελών του κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους.

Ειδικότερα, βασική επιδίωξη του Συλλόγου είναι:

- η συμβολή στη συνεχή βελτίωση του χωρικού σχεδιασμού στη χώρα,

- η συστηματική ενημέρωση των μελών για θέματα επιστημονικού ενδιαφέροντος σχετικά με θέματα χωροταξίας, πολεοδομίας και ανάπτυξης, τοπικού, εθνικού, ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, μέσω ανακοινώσεων και ηλεκτρονικών ενημερωτικών δελτίων, καθώς και η καθιέρωση μιας περιοδικής ενημερωτικής έκδοσης με θέματα Χωροταξίας- Πολεοδομίας- Ανάπτυξης,

- η ενημέρωση σχετικά με την προσφορά εργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και η βελτίωση της διείσδυσης της Ειδικότητας στην αγορά εργασίας και η διευκόλυνση του επαγγελματικού προσανατολισμού των νέων Μηχανικών της Ειδικότητας κατά την είσοδό τους στην αγορά εργασίας,

- η προώθηση της ενσωμάτωσης των Μηχανικών της Ειδικότητας στο σώμα των Ελλήνων Μηχανικών, η ενεργοποίησή τους και η ανάληψη πρωτοβουλιών,

- η παρέμβαση για την προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου, όταν και όπου αυτό απαιτείται.

Ο Σύλλογος προκειμένου να ανταποκριθεί κατ ελάχιστο στους παραπάνω στόχους με τρόπο οργανωμένο και συστηματικό έχει δημιουργήσει αυτή την ηλεκτρονική σελίδα.

   
Τα Νέα μας

O ΣΕΜΠΧΠΑ, στο πλαίσιο του 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, και με την ευκαιρία του εορτασμού των 30 χρόνων λειτουργίας του Τμήματος ΜΧΠΠΑ στον Βόλο και των 20 χρόνων λειτουργίας του Συλλόγου, σας προσκαλεί στην εκδήλωση με θέμα «Μηχανικοί Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Ανάπτυξης: 30 χρόνια μετά».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ΤΜΧΠΠΑ, στον Βόλο, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, ώρες 19.30 - 21.30.

Είσοδος ελεύθερη.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

Δείτε περισσότερα για το συνέδριο εδώ.

Η Αναπτυξιακή Καρδίτσας ΑΑΕ-ΟTΑ σε συνεργασία με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου σας προσκαλούν στο 2ο Εθνικό Roadshow Παρουσίασης του Έργου INTENSSS-PA.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα, την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018, στο ξενοδοχείο Du Lac (Κ. Παπούλια & Ίκκου), ώρα 18:15.

Δείτε την πρόσκληση εδώ. 

Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

Το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής Ελλάδας του Συλλόγου Ελλήνων Μηχανικών Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης σας προσκαλεί στην Επιστημονική Εσπερίδα με τίτλο «Ενέργεια & Χωρικός Σχεδιασμός».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα, στις 5 Ιουλίου 2018 στο ΤΕΕ - ΤΚΔΘ, 3ος όροφος, Καλλιθέας 7 & Τζαβέλα, ώρα 17:30 – 21:00.

Δείτε την πρόσκληση και το πρόγραμμα εδώ. 

Δείτε το Δελτίο Τύπου ανακοίνωσης της εδήλωσης εδώ και την αφίσα της εκδήλωσης εδώ.

Δείτε το Δελτίο Τύπου για την ολοκλήρωση της εκδήλωσης και φωτογραφικό υλικό εδώ

Ο Σύλλογος Ελλήνων Μηχανικών Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης και η εταιρεία BPM, σας προσκαλούν στο 1ο Εθνικό Roadshow Παρουσίασης του Έργου INTENSSS-PA.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στις 15 Ιουνίου 2018 στο Μακεδονία Παλλάς, ώρες 10.00 – 14.00.

Δείτε την πρόσκληση και το πρόγραμμα εδώ. 

Δείτε το Δελτίο Τύπου εδώ.

Το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής Ελλάδας του ΣΕΜΠΧΠΑ συμμετείχε στη διαβούλευση σχεδιασμού της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Τρικκαίων με γραπτό υπόμνημα, το οποίο κατατέθηκε στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης. Οι προτάσεις και επισημάνσεις του Περιφερειακού Τμήματος αναλύθηκαν εκτενώς από τον εκπρόσωπο του Συλλόγου, Νίκο Κουκούλα, στην Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23/5/2018 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δείτε το υπόμνημα εδώ.

 
site created and hosted by