chorotaxia.gr, poleodomia.gr chorotaxia.gr, poleodomia.gr chorotaxia.gr, poleodomia.gr chorotaxia.gr, poleodomia.gr
 
 
 
 
 
 
Ο Σύλλογος

Ο Σύλλογος Ελλήνων Μηχανικών Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΣΕΜΠΧΠΑ) δημιουργήθηκε το 1998 και αποτελεί το συλλογικό όργανο έκφρασης των Μηχανικών της Ειδικότητας.

Στόχος του ΣΕΜΠΧΠΑ είναι η καλύτερη δυνατή ανταπόκριση στις διαμορφούμενες ανάγκες των μελών του κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους.

Ειδικότερα, βασική επιδίωξη του Συλλόγου είναι:

- η συμβολή στη συνεχή βελτίωση του χωρικού σχεδιασμού στη χώρα,

- η συστηματική ενημέρωση των μελών για θέματα επιστημονικού ενδιαφέροντος σχετικά με θέματα χωροταξίας, πολεοδομίας και ανάπτυξης, τοπικού, εθνικού, ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, μέσω ανακοινώσεων και ηλεκτρονικών ενημερωτικών δελτίων, καθώς και η καθιέρωση μιας περιοδικής ενημερωτικής έκδοσης με θέματα Χωροταξίας- Πολεοδομίας- Ανάπτυξης,

- η ενημέρωση σχετικά με την προσφορά εργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και η βελτίωση της διείσδυσης της Ειδικότητας στην αγορά εργασίας και η διευκόλυνση του επαγγελματικού προσανατολισμού των νέων Μηχανικών της Ειδικότητας κατά την είσοδό τους στην αγορά εργασίας,

- η προώθηση της ενσωμάτωσης των Μηχανικών της Ειδικότητας στο σώμα των Ελλήνων Μηχανικών, η ενεργοποίησή τους και η ανάληψη πρωτοβουλιών,

- η παρέμβαση για την προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου, όταν και όπου αυτό απαιτείται.

Ο Σύλλογος προκειμένου να ανταποκριθεί κατ ελάχιστο στους παραπάνω στόχους με τρόπο οργανωμένο και συστηματικό έχει δημιουργήσει αυτή την ηλεκτρονική σελίδα.

   
Τα Νέα μας
To Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει εκδήλωση εορτασμού για τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του και σας προσκαλεί το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019, το απόγευμα, στο κτίριο του Τμήματος στον Βόλο.  
 
Η εκδήλωση περιλαμβάνει την οργάνωση στρογγυλού τραπεζιού, με εκλεκτούς προσκεκλημένους, ενώ θα ακολουθήσει μπουφές  στο αίθριο του Τμήματος με ζωντανή μουσική. 
 
Σύντομα θα ανακοινωθούν όλες οι λεπτομέρειες! Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να βρεθούμε όλοι ξανά, σε εορταστικό κλίμα!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολεοδομίας, ο ΣΕΜΠΧΠΑ επιθυμεί να τονίσει τον συντονιστικό ρόλο που καλείται και που οφείλει να διαδραματίζει ο χωρικός σχεδιασμός και τους νέους ρόλους που αναδύονται για τους χωροτάκτες-πολεοδόμους μηχανικούς, ως ενορχηστρωτές των σχετικών διαδικασιών. 

Δείτε το Δελτίο Τύπου εδώ.

Σε συνέχεια της «Διαπιστωτικής απόφασης για την υπαγωγή του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 46 του ν. 4485/2017 (Α΄ 114).» (ΦΕΚ 204Β/01-02-2019), και σε τηλεφωνική επικοινωνία που έγινε με τη γραμματεία του ΤΜΧΠΠΑ, όποιος απόφοιτος επιθυμεί να λάβει σχετική βεβαίωση- πιστοποιητικό ισοδυναμίας του διπλώματός του με ενιαίο και αδιάσπαστο τίτλο σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master), στην ειδικότητα του Τμήματος, επιπέδου 7 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων, μπορεί να αποστείλει εντύπως, με e-mail ή με fax  (βλ. στοιχεία επικοινωνίας) μία σχετική αίτηση.

Δείτε το υπόδειγμα αίτησης εδώ.

Παρακαλούνται τα μέλη του Συλλόγου να επικοινωνήσουν με τον Ταμία για να ενημερωθούν για τυχόν οφειλές τους.

Το ΔΣ παρακολουθεί συστηματικά την διαδικασία τροποποίησης των Οργανισμών, Φορέων του Δημοσίου, με σκοπό να διασφαλίσει την ενσωμάτωση θέσεων για του Μηχανικούς Χωροταξίας Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Προκειμένου να διευκολύνει την είσοδο στην αγορά εργασίας των μελών, το ΔΣ ενημερώνει σε περιοδική βάση τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α & Β βαθμού, σχετικά με το προφίλ, τις σπουδές και τις επαγγελματικές δεξιότητες του Μηχανικού Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης.

 
site created and hosted by