chorotaxia.gr, poleodomia.gr chorotaxia.gr, poleodomia.gr chorotaxia.gr, poleodomia.gr chorotaxia.gr, poleodomia.gr
 
 
 
 
 
 
Ο Σύλλογος

Ο Σύλλογος Ελλήνων Μηχανικών Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΣΕΜΠΧΠΑ) δημιουργήθηκε το 1998 και αποτελεί το συλλογικό όργανο έκφρασης των Μηχανικών της Ειδικότητας.

Στόχος του ΣΕΜΠΧΠΑ είναι η καλύτερη δυνατή ανταπόκριση στις διαμορφούμενες ανάγκες των μελών του κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους.

Ειδικότερα, βασική επιδίωξη του Συλλόγου είναι:

- η συμβολή στη συνεχή βελτίωση του χωρικού σχεδιασμού στη χώρα,

- η συστηματική ενημέρωση των μελών για θέματα επιστημονικού ενδιαφέροντος σχετικά με θέματα χωροταξίας, πολεοδομίας και ανάπτυξης, τοπικού, εθνικού, ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, μέσω ανακοινώσεων και ηλεκτρονικών ενημερωτικών δελτίων, καθώς και η καθιέρωση μιας περιοδικής ενημερωτικής έκδοσης με θέματα Χωροταξίας- Πολεοδομίας- Ανάπτυξης,

- η ενημέρωση σχετικά με την προσφορά εργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και η βελτίωση της διείσδυσης της Ειδικότητας στην αγορά εργασίας και η διευκόλυνση του επαγγελματικού προσανατολισμού των νέων Μηχανικών της Ειδικότητας κατά την είσοδό τους στην αγορά εργασίας,

- η προώθηση της ενσωμάτωσης των Μηχανικών της Ειδικότητας στο σώμα των Ελλήνων Μηχανικών, η ενεργοποίησή τους και η ανάληψη πρωτοβουλιών,

- η παρέμβαση για την προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου, όταν και όπου αυτό απαιτείται.

Ο Σύλλογος προκειμένου να ανταποκριθεί κατ ελάχιστο στους παραπάνω στόχους με τρόπο οργανωμένο και συστηματικό έχει δημιουργήσει αυτή την ηλεκτρονική σελίδα.

   
Τα Νέα μας

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Χωρικός σχεδιασμός για βιώσιμη και ανθεκτική ανάπτυξη", Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης, ΑΠΘ.

Παράταση υποβολής αιτήσεων: έως 18/07/2019

Δείτε το ενημερωτικό έντυπο εδώ και την αφίσα εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ και στο τηλ. 2310 994179

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Μηχανικών Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης (Σ.Ε.Μ.Π.Χ.Π.Α.) θα ήθελε να συγχαρεί τον Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και επίτιμο μέλος του Σ.Ε.Μ.Π.Χ.Π.Α., κ. Δημήτρη Οικονόμου, για τον ορισμό του ως Υφυπουργό αρμόδιο για Θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. 

Η θέση αυτή έρχεται ως επιστέγασμα της πολύχρονης και πολυδιάστατης προσφοράς του στον χωρικό σχεδιασμό και εκτιμούμε ότι η συμβολή του στην ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας θα ειναι σημαντική.

Του ευχόμαστε ολόθερμα κάθε επιτυχία και καλή δύναμη για την υποστήριξη του έργου που αναλαμβάνει.

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Μ.Π.Χ.Π.Α.

Παράταση υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Ειδικές Σπουδές στον Χωρικό Σχεδιασμό" του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, ΠΘ.

Υποβολή αιτήσεων: έως 22/07/2019

Δείτε περισσότερα εδώ.

Σε συνέχεια της «Διαπιστωτικής απόφασης για την υπαγωγή του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 46 του ν. 4485/2017 (Α΄ 114).» (ΦΕΚ 204Β/01-02-2019), και σε τηλεφωνική επικοινωνία που έγινε με τη γραμματεία του ΤΜΧΠΠΑ, όποιος απόφοιτος επιθυμεί να λάβει σχετική βεβαίωση- πιστοποιητικό ισοδυναμίας του διπλώματός του με ενιαίο και αδιάσπαστο τίτλο σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master), στην ειδικότητα του Τμήματος, επιπέδου 7 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων, μπορεί να αποστείλει εντύπως, με e-mail ή με fax  (βλ. στοιχεία επικοινωνίας) μία σχετική αίτηση.

Δείτε το υπόδειγμα αίτησης εδώ.

Ο ΣΕΜΠΧΠΑ απέστειλε τις απόψεις του επί του Σχεδίου Νόμου «Πλαίσιο αναζωογόνησης και αναπλάσεων αστικού χώρου» με την ευκαιρία διοργάνωσης σχετικής εκδήλωσης του ΥΠΕΝ.

Δείτε τις θέσεις του ΣΕΜΠΧΠΑ εδώ.

 
site created and hosted by