chorotaxia.gr, poleodomia.gr chorotaxia.gr, poleodomia.gr chorotaxia.gr, poleodomia.gr chorotaxia.gr, poleodomia.gr
 
 
 
 
 
 
Ο Σύλλογος

Ο Σύλλογος Ελλήνων Μηχανικών Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΣΕΜΠΧΠΑ) δημιουργήθηκε το 1998 και αποτελεί το συλλογικό όργανο έκφρασης των Μηχανικών της Ειδικότητας.

Στόχος του ΣΕΜΠΧΠΑ είναι η καλύτερη δυνατή ανταπόκριση στις διαμορφούμενες ανάγκες των μελών του κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους.

Ειδικότερα, βασική επιδίωξη του Συλλόγου είναι:

- η συμβολή στη συνεχή βελτίωση του χωρικού σχεδιασμού στη χώρα,

- η συστηματική ενημέρωση των μελών για θέματα επιστημονικού ενδιαφέροντος σχετικά με θέματα χωροταξίας, πολεοδομίας και ανάπτυξης, τοπικού, εθνικού, ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, μέσω ανακοινώσεων και ηλεκτρονικών ενημερωτικών δελτίων, καθώς και η καθιέρωση μιας περιοδικής ενημερωτικής έκδοσης με θέματα Χωροταξίας- Πολεοδομίας- Ανάπτυξης,

- η ενημέρωση σχετικά με την προσφορά εργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και η βελτίωση της διείσδυσης της Ειδικότητας στην αγορά εργασίας και η διευκόλυνση του επαγγελματικού προσανατολισμού των νέων Μηχανικών της Ειδικότητας κατά την είσοδό τους στην αγορά εργασίας,

- η προώθηση της ενσωμάτωσης των Μηχανικών της Ειδικότητας στο σώμα των Ελλήνων Μηχανικών, η ενεργοποίησή τους και η ανάληψη πρωτοβουλιών,

- η παρέμβαση για την προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου, όταν και όπου αυτό απαιτείται.

Ο Σύλλογος προκειμένου να ανταποκριθεί κατ ελάχιστο στους παραπάνω στόχους με τρόπο οργανωμένο και συστηματικό έχει δημιουργήσει αυτή την ηλεκτρονική σελίδα.

   
Τα Νέα μας
Ο Σύλλογος Ελλήνων Μηχανικών Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης εκφράζει τη θλίψη του για τον πρόωρο και αιφνίδιο θάνατο του Καθηγητή Γεώργιου Φώτη.

Ο Γιώργος Φώτης δίδαξε επί σειρά ετών στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Όσοι τον γνωρίσαμε και είχαμε την τύχη να είμαστε φοιτητές του θα τον θυμόμαστε πάντα ως έναν χαρισματικό δάσκαλο, ευπροσήγορο και πρόσχαρο, συνεργατικό και πάντα με όρεξη να μεταδώσει τη γνώση.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Μηχανικών Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Το ΔΣ του ΣΕΜΠΧΠΑ

Συζήτηση με αφορμή το επικείμενο πρόγραμμα εκπόνησης τοπικών πολεοδομικών σχεδίων.

Διοργάνωση

  • Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος
  • Επιστημονική Επιτροπή Ειδικότητας Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Ανάπτυξης

Ημερομηνία: 07/04/2021
Ώρα διεξαγωγής: 18.00-20.00

Πρόγραμμα και δήλωση συμμετοχής εδώ.

Ο ΣΕΜΠΧΠΑ προσκλήθηκε και συμμετέχει στη διαδικτυακή εκδήλωση που οργανώνει η "Συμμαχία για ένα Προοδευτικό ΤΕΕ", την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021, στις 18.00 μ.μ., με θέμα "Θέσεις και αντιθέσεις για έναν ολοκληρωμένο και δημοκρατικό σχεδιασμό του χώρου"

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ.

Την εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε:

Από το κανάλι στο Facebook: ΣΥΜΜΑΧΙΑ για ένα ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΤΕΕ

Και από το κανάλι στο YouTube: ΣΥΜΜΑΧΙΑ για ένα ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΤΕΕ

Ο ΣΕΜΠΧΠΑ απέστειλε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τις θέσεις του για το υπό διαβούλευση Σχέδιο Νόμου «Η Ελλάδα σε κίνηση: Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα – Μικροκινητικότητα - Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό, την απλούστευση και την ψηφιοποίηση διαδικασιών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών».

Δείτε τις θέσεις του ΣΕΜΠΧΠΑ εδώ.

Δείτε το υπόμνημα που κατέθεσε ο ΣΕΜΠΧΠΑ στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου (08/03/2021) εδώ.

Ο ΣΕΜΠΧΠΑ συμμετέχει στη διαβούλευση για το Σχέδιο Νόμου «Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής νομοθεσίας».

Δείτε τις θέσεις του ΣΕΜΠΧΠΑ κατά τη διαβούλευση εδώ.

Δείτε το υπόμνημα που κατέθεσε ο ΣΕΜΠΧΠΑ στη Βουλή κατά τη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου (30/11/2020) εδώ.

Η τοποθέτηση της Προέδρου του ΣΕΜΠΧΠΑ κας Αιμιλίας Αλεξανδροπούλου στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο. Στο 1:47:50 η τοποθέτηση και στο 5:20:25 η δευτερολογία.

https://www.hellenicparliament.gr

 
site created and hosted by