chorotaxia.gr, poleodomia.gr chorotaxia.gr, poleodomia.gr chorotaxia.gr, poleodomia.gr chorotaxia.gr, poleodomia.gr
 
 
 
 
 
 
 
Ο Σύλλογος

Ο Σύλλογος Ελλήνων Μηχανικών Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΣΕΜΠΧΠΑ) δημιουργήθηκε το 1998 και αποτελεί το συλλογικό όργανο έκφρασης των Μηχανικών της Ειδικότητας.

Στόχος του ΣΕΜΠΧΠΑ είναι η καλύτερη δυνατή ανταπόκριση στις διαμορφούμενες ανάγκες των μελών του κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους.

Ειδικότερα, βασική επιδίωξη του Συλλόγου είναι:

- η συμβολή στη συνεχή βελτίωση του χωρικού σχεδιασμού στη χώρα,

- η συστηματική ενημέρωση των μελών για θέματα επιστημονικού ενδιαφέροντος σχετικά με θέματα χωροταξίας, πολεοδομίας και ανάπτυξης, τοπικού, εθνικού, ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, μέσω ανακοινώσεων και ηλεκτρονικών ενημερωτικών δελτίων, καθώς και η καθιέρωση μιας περιοδικής ενημερωτικής έκδοσης με θέματα Χωροταξίας- Πολεοδομίας- Ανάπτυξης,

- η ενημέρωση σχετικά με την προσφορά εργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και η βελτίωση της διείσδυσης της Ειδικότητας στην αγορά εργασίας και η διευκόλυνση του επαγγελματικού προσανατολισμού των νέων Μηχανικών της Ειδικότητας κατά την είσοδό τους στην αγορά εργασίας,

- η προώθηση της ενσωμάτωσης των Μηχανικών της Ειδικότητας στο σώμα των Ελλήνων Μηχανικών, η ενεργοποίησή τους και η ανάληψη πρωτοβουλιών,

- η παρέμβαση για την προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου, όταν και όπου αυτό απαιτείται.

Ο Σύλλογος προκειμένου να ανταποκριθεί κατ ελάχιστο στους παραπάνω στόχους με τρόπο οργανωμένο και συστηματικό έχει δημιουργήσει αυτή την ηλεκτρονική σελίδα.

   
Τα Νέα μας

Ο ΣΕΜΠΧΠΑ απέστειλε στο ΥΠΕΝ και στο ΤΕΕ επιστολή με ερωτήματα για την πορεία του Προγράμματος Πολεοδομικών Μεταρρυθμίσεων.

Δείτε την επιστολή εδώ.

Ο ΣΕΜΠΧΠΑ προσκλήθηκε και συμμετέχει στην Ημερίδα με θέμα "Το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης: Θέσεις, Αντιθέσεις, Συνθέσεις" που οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022, 11.30 π.μ. - 18.00 μ.μ., στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ και την αφίσα εδώ.

Ο ΣΕΜΠΧΠΑ απέστειλε στο ΥΠΕΝ τις θέσεις του επί της Εθνικής Χωρικής Στρατηγικής για τον Θαλάσσιο Χώρο.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Τοποθέτηση του ΠΤ Κρήτης στο πλαίσιο της Δημόσιας διαβούλευσης για την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη 9α: Περιοχές Natura 2000 των Περιφερειακών Ενοτήτων Ρεθύμνου (μέρους), Ηρακλείου και Λασιθίου.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Αγγελίες για 2 θέσεις εργασίας, ενός Πολεοδόμου-Χωροτάκτη και ενός Πολεοδόμου-Χωροτάκτη-GIS Expert στην εταιρεία Π. Γκοιμίσης & Συνεργάτες Α.Ε.

Δείτε περισσότερα εδώ και εδώ.

 
site created and hosted by