chorotaxia.gr, poleodomia.gr chorotaxia.gr, poleodomia.gr chorotaxia.gr, poleodomia.gr chorotaxia.gr, poleodomia.gr
 
 
 
 
 
 
Ο Σύλλογος

Ο Σύλλογος Ελλήνων Μηχανικών Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΣΕΜΠΧΠΑ) δημιουργήθηκε το 1998 και αποτελεί το συλλογικό όργανο έκφρασης των Μηχανικών της Ειδικότητας.

Στόχος του ΣΕΜΠΧΠΑ είναι η καλύτερη δυνατή ανταπόκριση στις διαμορφούμενες ανάγκες των μελών του κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους.

Ειδικότερα, βασική επιδίωξη του Συλλόγου είναι:

- η συμβολή στη συνεχή βελτίωση του χωρικού σχεδιασμού στη χώρα,

- η συστηματική ενημέρωση των μελών για θέματα επιστημονικού ενδιαφέροντος σχετικά με θέματα χωροταξίας, πολεοδομίας και ανάπτυξης, τοπικού, εθνικού, ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, μέσω ανακοινώσεων και ηλεκτρονικών ενημερωτικών δελτίων, καθώς και η καθιέρωση μιας περιοδικής ενημερωτικής έκδοσης με θέματα Χωροταξίας- Πολεοδομίας- Ανάπτυξης,

- η ενημέρωση σχετικά με την προσφορά εργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και η βελτίωση της διείσδυσης της Ειδικότητας στην αγορά εργασίας και η διευκόλυνση του επαγγελματικού προσανατολισμού των νέων Μηχανικών της Ειδικότητας κατά την είσοδό τους στην αγορά εργασίας,

- η προώθηση της ενσωμάτωσης των Μηχανικών της Ειδικότητας στο σώμα των Ελλήνων Μηχανικών, η ενεργοποίησή τους και η ανάληψη πρωτοβουλιών,

- η παρέμβαση για την προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου, όταν και όπου αυτό απαιτείται.

Ο Σύλλογος προκειμένου να ανταποκριθεί κατ ελάχιστο στους παραπάνω στόχους με τρόπο οργανωμένο και συστηματικό έχει δημιουργήσει αυτή την ηλεκτρονική σελίδα.

   
Τα Νέα μας

Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου, των Δ.Ε. των Περιφερειακών Τμημάτων και των Εξελεγκτικών τους Επιτροπών, θα γίνουν την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 σε Αθήνα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη, ώρες 12.00–17.00μ.μ. 

Δικαίωμα ψήφου έχουν τα ταμειακώς εντάξει μέλη (καταβολή συνδρομών 2016 - 2017 έως και την ημέρα των εκλογών).

Διατύπωση θέσεων ΣΕΜΠΧΠΑ στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης του ΥΠΕΝ για το σχέδιο Π.Δ. «Κατηγορίες και περιεχόμενο χρήσεων γης».

Δείτε το κείμενο εδώ.

 

Η 1η Ημερίδα Εφαρμογών Drones & UAV στον ελληνικό χώρο πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 στο κτίριο του Κέντρου Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλλη).

Η Ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΜΠΧΠΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Μ.Π.Χ.Π.Α. καλεί τα μέλη του σε τακτική Γενική Συνέλευση, το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017, ώρα 12.30μμ στο Βόλο.

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (222 Α΄/30.11.2016) ο Ν. 4439, με το άρθρο 29, παρ. 3 του οποίου θεσπίζεται, ως διακριτή, η Ειδικότητα του Μηχανικού Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Ανάπτυξης.

Δείτε το ΦΕΚ εδώ.

 
site created and hosted by