chorotaxia.gr, poleodomia.gr chorotaxia.gr, poleodomia.gr chorotaxia.gr, poleodomia.gr chorotaxia.gr, poleodomia.gr
 
 
 
 
 
 
Ο Σύλλογος

Ο Σύλλογος Ελλήνων Μηχανικών Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΣΕΜΠΧΠΑ) δημιουργήθηκε το 1998 και αποτελεί το συλλογικό όργανο έκφρασης των Μηχανικών της Ειδικότητας.

Στόχος του ΣΕΜΠΧΠΑ είναι η καλύτερη δυνατή ανταπόκριση στις διαμορφούμενες ανάγκες των μελών του κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους.

Ειδικότερα, βασική επιδίωξη του Συλλόγου είναι:

- η συμβολή στη συνεχή βελτίωση του χωρικού σχεδιασμού στη χώρα,

- η συστηματική ενημέρωση των μελών για θέματα επιστημονικού ενδιαφέροντος σχετικά με θέματα χωροταξίας, πολεοδομίας και ανάπτυξης, τοπικού, εθνικού, ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, μέσω ανακοινώσεων και ηλεκτρονικών ενημερωτικών δελτίων, καθώς και η καθιέρωση μιας περιοδικής ενημερωτικής έκδοσης με θέματα Χωροταξίας- Πολεοδομίας- Ανάπτυξης,

- η ενημέρωση σχετικά με την προσφορά εργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και η βελτίωση της διείσδυσης της Ειδικότητας στην αγορά εργασίας και η διευκόλυνση του επαγγελματικού προσανατολισμού των νέων Μηχανικών της Ειδικότητας κατά την είσοδό τους στην αγορά εργασίας,

- η προώθηση της ενσωμάτωσης των Μηχανικών της Ειδικότητας στο σώμα των Ελλήνων Μηχανικών, η ενεργοποίησή τους και η ανάληψη πρωτοβουλιών,

- η παρέμβαση για την προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου, όταν και όπου αυτό απαιτείται.

Ο Σύλλογος προκειμένου να ανταποκριθεί κατ ελάχιστο στους παραπάνω στόχους με τρόπο οργανωμένο και συστηματικό έχει δημιουργήσει αυτή την ηλεκτρονική σελίδα.

   
Τα Νέα μας

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) / Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος απευθύνει δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κατάρτιση καταλόγων κριτών, για αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και γενικά διαγωνισμούς μελετών με απονομή βραβείων.

Οι ενδιαφερόμενοι επιστήμονες, που διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα, μπορούν να ενταχθούν σε δύο το πολύ καταλόγους.

Μεταξύ των κατηγοριών μελετών είναι και οι Πολεοδομικές - Χωροταξικές.

Η λήξη υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στους καταλόγους κριτών ορίζεται η Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018.

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες εδώ.

Ο ΣΕΜΠΧΠΑ εξέδωσε Δελτίο Τύπου για την ανάδειξη των σημαντικών προκλήσεων και των απαραίτητων επόμενων ενεργειών για το νέο χωρικό πλαίσιο για τον τομέα του τουρισμού.

Δείτε το Δελτίο Τύπου εδώ.

To TEE/TKM οργανώνει Ημερίδα με θέμα "Εθνική Υποδομή Γεωγραφικών Πληροφοριών: Απαραίτητο εργαλείο για την ανάπτυξη της χώρας", την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017, στο Αμφιθέατρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ,  Μ. Αλεξάνδρου 49, Θεσσαλονίκη, ώρες 09.30 - 17.00.

Στην ημερίδα έχει προσκληθεί να συμμετέχει ο ΣΕΜΠΧΠΑ.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ και την αφίσα εδώ.

Δείτε τις εισηγήσεις εδώ.

Η Επιστημονική Εταιρεία Δικαίου Πολεοδομίας και Χωροταξίας διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο "Σύγχρονες μορφές του αστικού περιβάλλοντος - Δημόσιος χώρος", την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017, στη Θεσσαλονίκη, στο συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, Κατούνη 12-14, Λαδάδικα.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

Στις 4-8 Σεπτεμβρίου 2018 διοργανώνεται το 1ο συνέδριο RELAND: Real Estate and Land Planning Conference στη Μύκονο.

Η προθεσμία για υποβολή περιλήψεων είναι 31/01/2018.

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες εδώ.

 
site created and hosted by